Odmorite se u modernim, tematskim sobama Pansiona Legrađanka, a svoje nepce razmazite vrhunskim jelima poput punjenog kopuna u Restoranu Fakin

Legrađanka i Fakin vas čekaju širom otvorenih vrata svakim danom od 7 do 23 sati, dok restoran radi od utorka do nedjelje u istom vremenu!

Pansion Legrađanka, koji desetljećima slovi kao kultno i nezaobilazno mjesto brojnih prolaznika i putnika namjernika u Podravinu, ponovo je otvorio svoja vrata, ovog puta kao suvremeno i moderno, te za svakog posjetitelja ugodno mjesto, u kojem će se odmoriti, ali i kušati specijalitete kakvih nema u ponudi nigdje u blizini. Na adresi Trg Svetog Trojstva, u samom centru Legrada, svoja vrata u sklopu pansiona Legrađanka otvorio je i restoran Fakin, nezaobilazna destinacija za ljubitelje dobre hrane. Restoran u kojem ćete zasigurno uživati i počastiti se vrhunski pripremljenom hranom ima ukupno 80 sjedećih mjesta od čega 50 njih u prizemlju, a 30 u podrumu objekta. S dolaskom toplijih dana, gostima će biti na raspolaganju i dodatnih 150 mjesta na uređenoj terasi. Restoran Fakin svojim gostima nudi spoj tradicionalne i moderne kuhinje, sjedinjujući hrvatske i austrougarske tradicije utemeljene na povijesnim vezama kraja i samog objekta. Povijest same zgrade priča vrlo zanimljivu priču i legendu koju će vam pri posjeti rado ispričati. Legrađanka kao gostinjac i kao pansion prošla je kroz mnoge promjene, no ono što je uvijek gajila je tradicija dobre hrane i zadovoljnog gosta. Tu tradiciju sada nastavlja u sklopu pansiona i restorana Fakin.

Ideja za spajanjem dvije spomenute nacionalne kuhinje došla je prirodno, zbog neraskidivih veza, kao i u činjenici da je Legrad svojevremeno pripadao Ugarskoj, a sada Hrvatskoj. U ponudi restorana tako se mogu naći poširani teleći jezik s umakom od konjaka, juneći tafelspitz, pačja prsa s popečcima od kruha, pastrva na plavo, janjeći kotlet, legrađanski pivski gulaš sa špeclima, juha od gratiniranog luka, domaće rađene tjestenine, ali i deserti poput legrađanske torte i carskog drobljenca. Za istinske gurmane prava adresa. Tu su i specijaliteti kuće, kopun punjen heljdinom kašom i kokoš hrvatica s domaćim njokima. Foto: Ivan Balija – Kuhamo za ljude koji cijene uloženu ljubav u svaki tanjur. Ne kaže se bez razloga da se prvo jede očima, a tek onda ustima. Ovdje nastojimo zadovoljiti oboje. Spremni smo za svakog gosta koji voli uživati i počastiti svoje nepce. Svi su dobro došli i očekujemo Vas s veseljem i uvijek spremnim osmjehom – poručuju iz Fakina. Ostvarene su suradnje s lokalnim vinarima i OPG-ovcima kako bi konačan proizvod zaista bio autentičan i izvoran. Nadaju se s vremenom proširiti tu suradnju s još više proizvođača i obrtnika. Na taj način njihova kuhinja nije samo kombinacija gore spomenutih kuhinja, već je istinski lokalna i doprinosi samoodrživosti lokalnih proizvođača što im je od velike važnosti jer žele osim svog poslovnog uspjeha i uspjeh zajednici u kojoj posluju.

Mađarska, Čakovec, Prelog i Koprivnica su blizu. Činjenica je da se Legrad nalazi na važnim cikloturističkim rutama i međunarodnoj kulturnoj ruti Zrinski Sulejman, a u svom dvorištu ima ušće Mure u Dravu, Rezervat biosfere Mura-Drava-Dunav (UNESCO) i ornitološki rezervat Veliki Pažut. Ovaj ugostiteljski objekt sve navedeno doživljava kao ogroman potencijal za rast i obogaćivanje turističke ponude.

Na sanaciji i preuređenju pansiona Legrađanka radilo se 14 mjeseci. Na dva kata objekt nudi 11 smještanih jedinica s ukupno 25 ležajeva. Uređenje soba prepušteno je stručnjacima, a svaka od njih je uređena suvremeno, originalno, tematski u svome stilu. Naglasak je na ugodi gosta, tako prevladavaju svijetle, prirodne pastelne boje i toplo drvo. Osim dobro opremljenih soba koje gostima osiguravaju kvalitetan odmor i diskreciju, Legrađanka je opremljena i za one koji su u potrazi za ambijentom prikladnim za poslovne aktivnosti poput održavanja seminara i manjih konferencija. Podrum kao i jedna restoranska sala imaju sve tehničke predispozicije za takve zahtjeve. Odmah uz recepciju i nadomak ulaza u restoran Fakin nalazi se i soba za odmor, u kojoj se u udobnom ambijentu moguće intimnije opustiti uz piće. Potražite ih na Instagramu Legrađanka i Fakin Legrad. Legrađanka i Fakin vas čekaju širom otvorenih vrata svakim danom od 07 do 23 sati, dok restoran radi od utorka do nedjelje u istom vremenu!

IZVOR: PODRAVINA.hr
Izvorni članak je na ovom linku.

Link web restoran Fakin & pansion Legrađanka https://restoran-fakin.studio-zona.dev/

Scroll to Top