CHEF.HR osvaja broncu na Svjetskom kupu!

Sajam Expogast, u sklopu kojeg se krajem studenog održavao Svjetski kulinarski kup, jedno je od najznačajnijih svjestskih kulinarskih manifestacija.

Na svjetskom kulinarskom kupu sudjelovali su natjecatelji s pet kontinenata – preko tisuću kuhara, slastičara i ostalih ugostitelja – koji su se individualno ili ekipno natjecali u raznim kuharskim disciplinama.

Među najzahtjevnijim disciplinama se ubrajaju National catering i Community catering, a posjetitelji su uz redovnu ulaznicu mogli kupiti i voucher za menu-e u navedenim disciplinama te su na licu mjesta imali prilike kušati kulinarske slastice iz cijelog svijeta.

Veliko zadovoljstvo i čast nam je bilo sudjelovati na svjestkom kupu kao ekipa Chef.hr – Croatian regional community catering team u kategoriji Community catering. S mnogo truda te uz timski rad i velika srca, uspjeli smo osvojiti 4 brončane medalje za Hrvatsku!

Chef.hr ekipa se sastojala od četiri kuhara, jednog perača suđa i jednog restoranskog djelatnika. Kuhao se menu od tri slijeda na temu Naša kulinarska tradicija i kultura danas za 120 osoba. Sastavni dio menu-a su morali biti toplo predjelo (juha), vegetarijanska salata, tri glavna jela (meso, riba i vegansko) i desert.

 Chef.hr – Croatian reginoal community catering team pripremao je sljedeći menu:

„Bakina zelena juha“

Krem juha od graška i mente s garnituromm od ječma i nara

***

„Podravina u zdjelici“

Salata od mrkve, paradajza, krastavaca i krušaka uz preljev od limuna i bućinog ulja, garnirano čipsom od kozjeg sira

***

„Pajcekovo veselje“

Svinsjki file u maramici sa štrudlom od krumpira i špinata, glaziranim povrćem (kelj pupčar, pastrnjak, mrkve i celer) i umak od sušenih vrganja

***

„Dravski ulov“

Poširani file smuđa s varijacom kukuruza (kremasta palenta, baby kukuruz i kokice), mariniranom ciklom i umak od šafrana

***

„Šumski rižoto“

Rižoto s vrganja i varaždinskim tartufima te pjenom od veganskog parmezana

***

„Oda međimurskoj gibanici i bregovskoj piti“

Škarnicl od vučenog tijesta sa svježim kravljim sirom, biskvit od oraha i grožđica, jabučni patte de fruit, sladoled s makom na drobljencu i umak od karamele

Članovi Chef.hr ekipe:

Erich Glavica  |  kapetan  |  Restoran Fakin, Legrad

Alen Belić  |  kapetan  |  Restoran Fakin, Legrad

Armin Muratović  |  kuhar  |  Danube Cruise Line, Basel

Vedran Blažević  |  slastičar  |  Do&Co International Catering, Frankfurt

Leo Pejić  |  pomoćnik u kuhinji  |  Marriot – Holet Moxy, Mannheim

Michael Glavica  |  pomoćnik u restoranu  |  Restoran Fakin, Legrad

Hrvatsku su također predstavljale još dvije ekipe: Hrvatski kuharski savez – nacionalna ekipa u kategoriji Hladni stol te regionalna ekipa varaždinske županije u kategoriji Hladni stol.

Nacionalna ekipa je uspjela osvojiti  brončanu medalju, dok je regionalna ekipa iz Varaždina dobila diplomu. Sveukupno nas je u svim ekipama sudjelovalo 20 kuhara i slastičara, od kojih su svi dobili medalje i diplome, svrstivši Hrvatsku u sam vrh svjetske kulinarske scene.

Svjetski kulinarski kup završio je dodjelom nagrada najboljim reprezentacijama, a sveukupnu pobjedu odnjela je Švicarska. Ovim putem čestitamo svim sudionicima na prekrasnim izlaganjima i odličnim kulinarskim vještinama te jedva čekamo ponovni susret na Kulinarskoj Olimpijadi u Stuutgartu 2024.!

Scroll to Top